Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 30 juni 2010

COREY ALLEN (1934-2010)

Dit weekend is op 75 jarige leeftijd (twee dagen voor zijn verjaardag) Corey Allen overleden. Een onbekende naam en toch kreeg dit feit volop aandacht in Nederland. De reden: hij was de enige nog levende acteur uit de film Rebel without a Cause (1955), naast legende James Dean.
De reden om op HET Verzameloord aandacht te besteden aan Corey is dat hij na zijn acteer-loopbaan (vanaf 1969) is gaan regisseren en wel afleveringen van televisieseries (iemand moet het doen): Mannix, High Chaparral, Ironside, Hawaii Five-O, Cannon, Streets of San Francisco, Barnaby Jones, Police Woman, Lou Grant, Quincy M.E., Rockford Files, Hill Street Blues, Murder She Wrote, Dallas, Magnum, Star Trek: The Next Generation, Star Trek: Deep Space Nine. Dit zijn de voor mij bekende series, de volledige lijst is veel langer.
Van de enkele speelfilms die hij regisseerde noem ik hier The Erotic Adventures of Pinocchio uit 1971, een opvallende titel in de lange lijst, waar hij wellicht niet mee geassocieerd wilde worden. Verkrijgbaar op DVD.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten