Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

maandag 14 juni 2010

WERELDKAMPIOENSCHAP 1974


Nu de wereldkampioenschappen zijn begonnen moet ik toch onwillekeurig weer terugdenken aan dat geweldige toernooi uit 1974, mijn eerste echte ervaring met voetbal en wat voor een! Destijds was de hipe nog niet zo groot als nu, maar er was wel een LP met liedjes over het WK en Oranje, voornamelijk volgeschreven door Pierre Kartner (Vader Abraham). Hoogtepunten (of dieptepunten) zijn de nummers Iegels iegels door De Makkers, een vrije bewerking van Abraham's Uche uche uche en Het leven van een bal, waarin Vader A (als bal) bezingt dat een bal meer is dan alleen leer en dat de spelers niet zonder kunnen.

De LP is uitgebracht door Dureco op het label Elf Provincien. Het was een klaphoes met aan de binnenkant een overzicht van alle wedstrijden uit het toernooi met datum en de mogelijkheid de uitslagen in te vullen. Voor de achterkant en binnenkant klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten