Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 25 juni 2010

FRANKENSTEIN 23

Een EP uit 1958 van de dit jaar op 83-jarige leeftijd overleden Zweedse actrice Brita Borg. Het lied Frankenstein Rock - waar het hier dus om gaat - is geschreven door Beverly Ross, Hans Alfredson en Tage Danielson. Ik denk dat het origineel een Engelstalig nummer is, want op een of andere manier klinkt het heel bekend, maar in het Zweeds heeft het iets vreemds.

De keuze van de hoesfoto is op zijn minst apart te noemen. (Ik had hem ook op de Singlehoeswoensdag kunnen plaatsen) Het plaatje is uitgebracht op het Zweedse label Knäppupp, waar ook ooit in een ver verleden de heren van ABBA begonnen zijn.

Voor wie deze uitvoering wil beluisteren, drukke hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten