Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

maandag 7 juni 2010

BEREBOOT SPEL


De Bereboot was medio jaren '70 eigenlijk min of meer de opvolger van TiTa Tovenaar, beide bedacht door Lo Hartog van Banda met muziek/liedjes van Joop Stokkermans. Beide werden elke dag uitgezonden en duurden ongeveer vijf minuten. Toch is er verder weinig overeenkomst. De Bereboot leek wat vormgeving betrof veel meer op De Fabeltjeskrant.
De bemanning van de Bereboot bestond uit Kapitein Brom, een brombeer met een hart van goud, Brilbeer de machinist, een vakman die alles wist van piefjes en palletjes en Maatje, een jong, maar slim zeebeertje. Zij maakten elke dag bijzondere avonturen mee. Hoewel lang niet zoveel als bij de Fabeltjeskrant verscheen ook rondom de Bereboot merchandise, zoals dit spel.


De behoorlijk forse doos meet 38x34cm, het speelbord maar liefst 54x54cm! De spelregels bevinden zich aan de binnenkant van het deksel. Er zijn vier speelvariaties. Het spel dateert uit 1976 en is uitgegeven door Max Appelboom Producties BV

1 opmerking:

  1. Was de Fabeltjeskrant leuk voor jong én oud (nu zelfs weer herhaald bij RTL), de Berenboot was alleen aardig tijdverdrijf voor kleuters.

    BeantwoordenVerwijderen