Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 2 juni 2010

SINGLEHOES 17: DANA GILLESPIE

Op deze eerste singlehoeswoensdag van juni is het de beurt aan Dana Gillespie met een hoes uit 1974.

De hoes is 'ontworpen' door David Bowie, die ook tekende voor het nummer op de voorzijde - Andy Warhol - en er gitaar op speelt. David en Dana kennen elkaar al vanaf de lagere school. Hij heeft haar de eerste gitaarakkoorden geleerd.

De B-zijde - Dizzy Heights - is door Dana zelf geschreven. Hoewel de titel het misschien enigszins suggereert is Dana niet de dochter van de beroemde jazzmuzikant Dizzy Gillespie. Haar vader was een baron uit Oostenrijk: Baron de Winterstein Gillespie.

De muziekstijl is doorsnee pop/rock en in Spanje hadden ze daarbij een kompleet andere hoes voor ogen.


Naast zingen heeft de in 1949 geboren Londonse meegespeeld in 13 bioskoopfilms waaronder Lost continent van Hammer uit 1968. (Klik op de titel om alle posters van deze film te zien alsook de trailer)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten