Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

maandag 13 juni 2011

1845 PUZZLE

Een puzzel uitgegeven door verzekeringsmaatschappij "De Nederlanden van 1845", dat na de fusie (in 1962) met de 'Nationale Levensverzekering-bank', 'Nationale-Nederlanden' is gaan heten.Als je de meer dan 150 stukjes uit de de doos (14x21cm) legt, wordt een advertentie van de verzekeraar zichtbaar.

In de binnenkant van het deksel is de afbeelding van de puzzel geplakt, die uitgelegd 36x27cm groot is en dus niet in de doos past. De plaat toont het hoofdkantoor in Den Haag, waar de maatschappij gehuisvest is geweest van 1927 tot 1995.

De tekening is voorzien van een artiestennaam: Eug.Rensburg. De 'fec' erachter zal waarschijnlijk staan voor'het Latijnse 'fecit', waardoor er feitelijk staat: Eug.Rensburg maakte het.

Het gaat hier natuurlijk om de bekende kunstenaar Eugène Rensburg (1872-1956).


Aangezien er nergens een jaartal wordt vermeld, is deze (op basis van de hierbovenvermelde gegevens) te bepalen tussen 1927 en 1956.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten