Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 15 juni 2011

KLAAS VAAK

Twee singels van de kinderserie (is dit eigenlijk wel een serie te noemen?) Klaas Vaak (NTS, 1965-1966).
Hoewel de poppenanimatiefilmpjes oorspronkelijk uit Oost-Duitsland komen (Das Sandmänchen), is Klaas Vaak dusdanig 'Nederlands', dat besloten is het in deze serie van Nederlandse televisieseriesingels op te nemen.
De eerste is uitgebracht op het CNR label (SK 158).
Kant A is geschreven door L.Post en H.Broekhuizen. Kant B door Broekhuizen alleen, die overigens ook de leiding heeft over het hier te horen kinderkoor "Jacob Hamel".
De tweede in Nederland uitgekomen singel is op Philips (RF 314 507), nu met kleuterkoor De Schellebellen, onder leiding van Paula van Alphen.




De voorzijde is wederom van Post/Broekhuizen, de achterkant is gescheven door Gerrit den Braber. Bij beide nummers wordt de zang begeleid door een orkestje onder leiding van Jack Bulterman.









Volgende week woensdag: De klop op de deur

2 opmerkingen:

  1. Beste blogger,
    Elke dag geniet ik van de nieuwe berichten op het verzameloord - dankjewel!
    Klaas Vaak komt trouwens oorspronkelijk uit West-Duitsland. http://www.tv-nostalgie.de/Sound/Sandmaennchen2.htm
    Uit Oost-Duitsland komt dit Sandmännchen: http://www.morgenpost.de/brandenburg/article1066282/Das_Sandmaennchen_feiert_Kino_Premiere.html
    Groeten en verder veel succes met de blog,
    Annette

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad 'n indrukwekkende verzameling. Overigens was L. Post een pseudoniem van Gerrit den Braber. Waarom op een singel op de ene zijde L. Post staat vermeld en de andere Gerrit den Braber, dat kan z'n weduwe Therèse Steinmetz misschien nog vertellen.
    Fijn weekeinde!

    BeantwoordenVerwijderen