Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

woensdag 8 juni 2011

KABOUTER KANDELAAR

Een poppenserie voor de allerkleinsten, uitgezonden door de VPRO (1959-1968).


In de serie vertelde de figuur van Kabouter Kandelaar verhaaltjes voor het slapen gaan. Deze verhaaltjes werden afgewisseld met liedjes. Alle teksten waren geschreven door Ton Hasebos (1932-1992).

Deze singel (Philips, 411 724 NE) met 4 liedjes, is uitgevoerd met een klaphoes. Binnenin staan de volledige teksten afgedrukt.

Achterop de hoes staat een foto van Ton Hasebos met twee van zijn kreaties: Toontje de Aap en (natuurlijk) Kabouter Kandelaar.

Na deze poppenserie is Ton gaan werken aan de vertaling en bewerking van een andere door de VPRO uitgezonden kinderserie: Beertje Colargol, maar dat is een heel ander verhaal, voor een heel andere keer.

Volgende week: De televisiesingels van Klaas Vaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten