Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

woensdag 1 juni 2011

JA ZUSTER, NEE ZUSTER

Een van de beroemdste kindermusicals van de Nederlandse televisie (Vara, 20 afleveringen, origineel uitgezonden van 3 september 1966 tot 7 september 1968) leverde een behoorlijke reeks bekende nummers opgeleverd voor Hetty Blok, Leen Jongewaard, Wim Sonneveld en de overige leden van het Rusthuis.

Zoals bekend zijn vrijwel alle opnamen verdwenen, waardoor de serie een cult-status heeft verkregen, maar de liedjes van Annie M.G.Schmidt en Harry Bannink zijn bewaard gebleven en die zijn vandaag op HET Verzameloord aan de beurt in de reeks singels van Nederlandse TV-series.

De plaatjes zijn gerangschikt op labelnummer (en daarmee naar alle waarschijnlijkheid ook chronologisch) en - uniek op internet - zowel de voor- als achterkant zijn weergegeven.

Van deze eerste singel is een tweede hoesversie verschenen.


Van deze laatste singel (tevens de grootste hit. In 1968 goed voor een tweede plaats in de hitparade) is een tweede hoesversie verschenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten