Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

maandag 6 juni 2011

DISNEY PARADE

Een prachtig gebonden boek met harde kaft uit 1972 uitgegeven door Amsterdam Boek: Disney Parade. Het zit boordevol tekeningen (169 verspreid over 155 pagina's), van wisselende kwaliteit maar overwegend sfeervol. Onderaan heb ik enkele voorbeelden opgenomen. De volgende verhalen zijn te vinden in dit boek: Bongo, Alice in Wonderland ziet het Witte Konijn, Het zwaard in de steen, De schone slaapster, De verhalen van oom Remus, Sneeuwwitje, De drie kleine biggetjes, Bambi en Dombo. Daarnaast nog negen korte gedichten. Waarschijnlijk zijn de verhalen al eerder gepubliceerd in een apart boekje, maar dat weet ik niet zeker. Ik heb er geen. Het oorspronkelijke jaar van uitgave van de bundel is 1969.



De kaft helemaal opengevouwen zonder gedrukte Nederlandse teksten.




Het schutblad, voor en achter gelijk.

Hieronder drie voorbeelden van bijzonder fraaie tekeningen. Achtereenvolgens afkomstig uit Bongo, De verhalen van oom Remus en De drie kleine biggetjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten