Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

maandag 6 juni 2011

WILLEM DUYS (1928-2011)

Na een paar dagen in het buitenland te zijn geweest hoorde ik vandaag dat Willem Duys in nacht van 1 op 2 juni is overleden. Willem Duys was een markante presentator van vooral de talkshow Voor de vuist weg (1963-1978). Het internet staat er vol mee en zelfs De wereld draait door stelt hem bijzonder in de schijnwerpers door de herhaling van de 1000ste aflevering van twee weken geleden (17 mei). HET Verzameloord kan er natuurlijk niet omheen, melding te maken van zijn overlijden.
Duys was natuurlijk ook presentator van het radioprogramma Muziekmozaïek (1962-1999). (Ik moet eerlijk bekennen dat zijn muzieksmaak niet de mijne was.) Ook stelde hij verzamellp's samen. Twee van deze LP's staan in dit bericht: Willem Duys' Eigen Keus op Elsevier Select / CBS (LPS 13160) uit 1975 met een hoes van tekenaar Eppo Doeve en StereoWegwijzer (1974) op Philips, samen met VARA 'rivale' Mies Bouwman. Prachtige hoes! Willem Duys is 82 jaar geworden.

HET Verzameloord besteedde al eerder aandacht aan de vuist van Duys. Klik hier om dat bericht te lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten