Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 3 juni 2011

FRANKENSTEIN 72: POPPEN

In 1999 geeft Sideshow Toys een serie uit met drie Universal monsters: Wolfman, Mummy en het Monster van Frankenstein.









De poppen (op de bases ongeveer 23 cm hoog) zijn verpakt in een blister op karton.

Er is hier geen sprake van een bouwpakket, dus uitpakken en spelen. De losse onderdelen zorgen voor wat variatie, maar in feite is het toch een kwestie van opbouwen en wegzetten.






























Vanwege het sukses komt er in hetzelfde jaar een tweede serie op de markt: Creature from the Black Lagoon, The Phantom of the Opera en The Bride of Frankenstein.

Ook nu weer verpakt in blister op karton, maar deze pop is iets meer speelgoed, vanwege een verwisselbaar hoofd en aan en uit te trekken kleed.




Toch is deze pop waarschijnlijk ook voornamelijk bedoeld om uit te pakken, in elkaar te zetten en in een vitrinekast te plaatsen, zoals op de achterzijde wordt getoond.


























Geen opmerkingen:

Een reactie posten