Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

woensdag 22 juni 2011

KLOP OP DE DEUR

De Nederlandse serie De klop op de deur (KRO, 1970-1971) was gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1930 van Ina Boudier-Bakker (1875-1966).
Er is één singel van verschenen (CNR, 141106), waarvan dan ook nog slechts 1 kant gevuld wordt met 'de klop'. (Op de andere zijde staat een thema uit de speelfilm "Het Huis" uit 1961!).

Beide stukjes muziek zijn geschreven door Elsje van Epen-De Groot en uitgevoerd door een orkest onder leiding van Hugo de Groot.

Volgende week woensdag: Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen.

2 opmerkingen:

 1. Bizar dat de naam van de componist niet op de hoes staat.
  Ik zou deze serie dolgraag nog een keer willen zien, maar het zou nooit op Ampex opgenomen zijn, of de banden zijn gewist. Er bestaan alleen nog wat Nationaal Archief setfoto's van. Van de muziek herinner ik me uiteraard niets, van Mieke Bos en de drie actrices die de tragische schoonzussen speelden, nog vrij veel. Indrukwekkende rollen. Een cast die barstte van de Nederlandse coryfeeën, waarvan er nog maar heel weinig in leven zijn.

  Het verbaast me in elk geval dat er toch nog een single van uitgebracht is.
  Het wordt tijd dat er een heleboel Ned. film en tvmuziek op CD wordt uitgegeven. De kleine waarheid, Dagboek v/e herdershond, De stille kracht, Meisje m/h rode haar, Dr Vlimmen, Kort Amerikaans, De vierde man, Elckerlyc, Een stille liefde. Het zal wel nooit gebeuren, zucht...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt helemaal gelijk. Als je het vergelijkt met Duitsland of Frankrijk doen wij erg weinig met ons televisieerfgoed, zeker als het gaat om de muziek. Waar is bv de muziek van Floris gebleven? HET Verzameloord publiceert nu wekelijks een singel van een Nederlandse (soms Belgische) bioscoopfilm, MET het geluid. Dat is in elk geval een begin,

  BeantwoordenVerwijderen