Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 29 maart 2013

BOEKOMSLAG: ANALYTISCHE MEETKUNDE

Een redelijk eenvoudige omslag vandaag: Inleiding tot de analytische meetkunde. Het is deel 11 uit 'De Technische Bibliotheek voor Zelfstudie'  uitgegeven door J,H, Gottmer uit Haarlem. Een jaar ontbreekt, maar gezien de kleine details als horizontale en verticale lijntjes zou ik het toch willen dateren in het Interbellum.

Het vignet van de serie is behoorlijk uitgewerkt. Het lijkt mij de kop van de Griekse god Hermes, die o.a. wordt beschouwd als de uitvinder van de wiskunde. Om het technische aspect te benadrukken een hamer en een tang, Op de achtergrond een groot tandwiel. Een strakke, geometrische stijl, kenmerkend voor de jaren '20. Centraal in het ontwerp de initialen J.H.G. (J.H.Gottmer).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten