Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

donderdag 14 maart 2013

GERRY ANDERSON 11/24: THUNDERBIRD 6 (1968)

Op Tweede Kerstdag 2012 overleed televisieproducent Gerry Anderson op 83 jarige leeftijd. Ondanks zijn grote oeuvre was/is hij in Nederland eigenlijk alleen bekend als maker van de legendarische poppenserie The Thunderbirds. Reden voor HET Verzameloord om daar verandering in te brengen. Wekelijks (elke donderdag om 17.00u) aandacht voor de omvangrijke loopbaan van deze Engelse televisiemaker.

Vandaag deel 11: Thunderbird 6 (1968)

Ondanks de mislukking van het eerste Thunderbirds avontuur in de bioskoop Thunderbirds are go en het stopzetten van het tweede seizoen na 6 afleveringen (zie HIER) wordt er toch gewerkt aan een tweede poging om de poppen met sukses de cinema in te krijgen. Met name om het verlies goed te maken Dat gebeurt al in 1968 als Thunderbird 6 op 29 juli in Engeland in premiere gaat.
De film wordt met aanzienlijk minder bombarie uitgebracht en misschien maar goed ook. Hoewel iets interessanter dan de eerste bioskoopfilm, haalde dit toch ook niet het niveau van de serie. Er bestaat slechts een Engelse poster van.
En een Japanse
Verder nog wat latere ontwerpen, eveneens gebruikt voor video en/of DVD uitgaves.
Jeff Tracy is van mening dat de vijf Thunderbird-machines niet voldoende zijn voor toekomstige reddingsoperaties. Hij geeft Brains de opdracht een Thunderbird 6 te ontwerpen. 
Daarom is deze niet in staat de eerste reis mee te maken van het gigantische luchtschip Skyship One dat hij heeft ontworpen en al de ontwerpen die Brains bedenkt voor een zesde Thunderbird worden door de baas van International Rescue afgekeurd. Dat is een komische rode lijn in de film. Uiteraard komt het luchtschip - met aan boord als gasten TinTin, Alan, Lady Penelope en Parker - door piraterij in de problemen.
Dan blijkt dat Thunderbird 1 en 2 inderdaad niet in staat zijn om redding te bieden. Ze zijn te log. Dat gebeurt dan vervolgens door een onverwachte Thunderbird 6, het hobby-vliegtuigje van Alan: een twee-persoons dubbeldekker.
Bij mijn weten is er van TB-6 nooit een model uitgebracht. Van Skyship One daarentegen in Japan twee bouwpakketten.
Ongetwijfeld zal de dubbeldekker ingesloten zijn.

De muziek van vaste komponist Barry Gray is in die tijd niet op plaat uitgebracht. Dat is pas voor het eerst gebeurd in 2004.
OPENINGS TITLE / SKYSHIP ONE
FLYING AROUND THE WORLD
Behalve de humoristische draad met Brains, bevat de film - naast drama - ook ander soort humor zoals in het volgende stukje muziek, waarin Parker op Lady Penelope staat  te wachten op een of andere markt ergens in India.


Volgende week donderdag om 17.00u aflevering 12 uit deze serie: Joe 90 (1968)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten