Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zondag 17 maart 2013

HET BAD

Een klein boekje (13x21cm) uit 1965 over de geschiedenis van het bad.

Het 120 pagina's tellend boekje is rijk geïllustreerd met voornamelijk prenten, cartoons en tekeningen uit ver vervlogen tijden, zoals bijcoorbeeld die van de omslag: Een houtsnede uit de veertiende eeuw, welke te zien is/was in het Rijksmuseum te Amsterdam.
Het boekwerkje is geschreven/samengesteld door Eline Canter Cremers-Van der Does. Het verhaal begint bij de Egyptenaren (3000 jaar geleden) en eindigt met de monokini in 1964.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten