Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zondag 10 maart 2013

ORANJE INHULDIGING 4: LP's

Op 30 april 2013 wordt Willem-Alexander koning van Nederland. Tot die datum met enige regelmaat historische stukken van eerdere oranje inhuldigingen (Wilhelmina 1898, Juliana 1948 en Beatrix 1980). De officiele langspeelplaat met de 'soundtrack' van 30 april 1980, volgens de tekst op de achterkant een "Klankreportage van de abdicatie van Koningin Juliana en de inhuldiging van Koningin Beatrix in de Nieuwe Kerk te Amsterdam". De LP verscheen op Philips 6423 302.

Naar aanleiding van deze inhuldiging verschenen in ieder geval nóg drie LP's

Charles de Wolff speelt werken van Brandts Buys op het Hinsch-orgel van de bovenkerk te Kampen (Sonclair BA 3004)

Inhuldigingsconcert. Concert ter gelegenheid van de inhuldiging van H.M. Koningin Beatrix op 30 april 1980 in de Nieuwe Kerk te Amsterdam, uitgevoerd door het Nederlands Koperensemble o.l.v. Freddy Grin (Vista VRS 1802)

Juliana Regina 1948-1980.. Een historisch document. Een dubbel-lp, samengesteld door Herman Felderhof met de commentaarstem van Philip Bloemendal (CNR 571.001/2)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten