Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 22 maart 2013

FRANKENSTEIN 106: GOOFY

Een 46-pagina's tellend stripboek in de reeks 'met Goofy de geschiedenis in' uit 1981. De verbastering van het Frankenstein-verhaal is het vierde deel uit deze reeks.
Het boek meet 22x28cm, is een uitgave van Oberon BV in Haarlem en verhaalt over doctor Mickey Mouse die (vanuit Amerika) doctor Frankenstein (de rol van Goofy) in zijn kasteel bezoekt om hem te helpen met zijn experimenten.
Op de laatste pagina wordt (in tekst, zonder plaatjes) het verhaal verteld van Mary Shelley in Zwitserland (waar ze het verhaal van Frankenstein heeft geschreven) en de eerste verfilming met Boris Karloff uit 1931. Helaas staan er nogal wat onjuistheden in.
Eerder heeft op HET Verzameloord deel 1 uit deze serie gestaan over Leonardo da Vinci.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten