Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zondag 24 maart 2013

ORANJE INHULDIGING 5: GEDICHT (1948)

Op 30 april 2013 wordt Willem-Alexander koning van Nederland. Tot die datum met enige regelmaat historische stukken van eerdere oranje inhuldigingen (Wilhelmina 1898, Juliana 1948 en Beatrix 1980).


"Rijmprent aan de Nederlandse jeugd door de Regering op 31 Augustus 1948 uitgereikt bij gelegenheid van het vijftigjarig regeringsjubileum van H.M. Koningin Wilhelmina" staat onder het gedicht van Bertus Aafjes (1914-1993). De litho om het gedicht is ontworpen door kunstenaar Piet Worm (1909-1996).  Zou toen nog niet bekend zijn geweest, dat Wilhelmina enkele dagen na haar jubileum zou aftreden ten gunste van haar dochter Juliana? Het document (40x27cm) is gedrukt "naar originele lithografieën op de persen van N.V. Drukkerij HAVER, WEENINK en Co. te Arnhem"

2 opmerkingen:

  1. wat is de waarde van dit document.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De waarde van dit document is mij onbekend. Ik heb het gekregen,. Ik zou zelfs geen richtlijn kunnen geven. Ik zeg altijd 'het is waard wat een gek er voor geeft'. Eerlijk gezegd denk ik dat het niet veel waard is. Het is destijds op grote schaal verspreid. Er zullen er nog wel veel van zijn.

    BeantwoordenVerwijderen