Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

maandag 18 januari 2010

SIMPLEX: RING WERPEN

Op zich ben ik geen verzamelaar van Simplex, het houten kinder-speelgoed uit de jaren 50 en 60, maar wanneer ik iets geks tegenkom van dat bedrijf uit het Brabantse Waalre, dan ben ik toch wel geneigd om het mee te nemen. Zo is dat ook vergaan net de hieronderstaande spelen.





Het spel heeft 6 plastic ringen verschillend van kleur. Van enig gepaste afstand was het de bedoeling de ringen om de neus van Pipo te gooien.



Zoiets was ook de bedoeling bij het volgende spel. Hier diende je de meegeleverde ringen om het negertje Tommy te werpen.


Ik beschik niet over een jaar van uitgave, maar gezien de eenvoudige uitvoering van de dozen en de spellen zou ik zeggen begin jaren 60. Waren de kinderen in die tijd werkelijk met zoiets tevreden? Konden ze hier hele middagen mee zoet zijn?

2 opmerkingen:

  1. ik dacht hier een verhandeling over Simplex-filmprojectoren te vinden (Amerikaanse machines) maar trof slechts speelgoed. shows how wrong you can be...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk hoor al die oude spellen !

    BeantwoordenVerwijderen