Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

zondag 1 januari 2012

LOURDES 33: SINGEL HERINNERINGEN AAN EEN BEDEVAART

Een singel met "Herinneringen aan een bedevaart naar Lourdes". Niet zo maar een bedevaart want hij vond plaats in aanwezigheid van Bernardus Alfrink, Aartsbisschop van Utrecht. Hoewel er geen jaartal wordt vermeld dateert de singel met bijna zekerheid uit de periode 1955-1960. In 1955 volgt Alfrink namelijk aartsbisschop De Jong op en in 1960 wordt hij kardinaal. Die functie zou zeker zijn vermeld indien de singel van ná die tijd zou zijn. Ik denk dat de persoon linksboven op de hoes Alfrink is.

De bedevaart vond vermoedelijk plaats onder de vlag van de Vereniging tot samenstelling van Nederlandse Bedevaarten (VNB) aangezien hun logo zowel op de achterkant van de hoes als op het label is afgedrukt. Eerder publiceerde ik al een gedenktegel van de VNB.


Ik heb de twee stukken dat aartsbisschop Alfrink aan het woord is gedigitaliseerd, omdat de man een opvallende manier van praten heeft, ergens tussen Toon Hermans en Fons Jansen (wiens Lachende kerk ook al weer dateert van 1962!). Ik denk dat Alfrink een voorbeeld was.





1 opmerking:

  1. De opnames dateren van een bedevaart in april 1956 en de opnames zijn gemaakt in Lourdes zelf. De opnames zijn Vereniging tot samenstelling van Nederlandse Bedevaarten gemaakt. De persoon linksboven op de hoes is inderdaad, toen nog, Aartsbisschop Alfrink.

    BeantwoordenVerwijderen