Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

maandag 17 mei 2010

LOURDES 10: VNB 1883-1983


Vandaag niet een artefact uit Lourdes zelf maar een uit Nederland. Het is een soort tegel in bas-relief uitgegeven in 1983 ter gelegenheid van 100 jaar nationale bedevaarten naar Lourdes. Bernadette had Maria gezien in 1858 dus de eerste georganiseerde bedevaarten vanuit Nederland vonden 'pas' plaats 25 jaar na dato. Overigens worden deze nationale bedevaarten nog steeds georganiseerd. Klik hier voor meer informatie.

1 opmerking:

  1. DE tegel zal denk ik in 1963 uitgegeven zijn want dat staat er, 1883 - 1963, alleen kan ik nergens vinden waarom toen de tegel gemaakt werd. Ik heb er ook een en ben wel nieuwsgierig of u gelijk heeft of dat u zich 20 jaar vergist.

    mvg

    Jeanine Hoedemakers
    www.jeaninehoedemakers.wordpress.com

    BeantwoordenVerwijderen