Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

dinsdag 9 april 2013

ANNETTE FUNICELLO (1942-2013)

Gisteren is in Bakersfield California de actrice en zangeres Annette Funicello overleden. Annette, zoals ze algemeen bekend is geworden, werd in 1955 ontdekt door Walt Disney en gecontracteerd als Mouseketeer in de Mickey Mouse Club. In de twee jaar dat ze deze rol vervulde groeide haar populariteit tot grote hoogte. Na het beëindigen van het programma kreeg Annette als enige een vast contract bij Disney, bij wie ze in enkele films speelde waaronder The Shaggy Dog (1959), Babes in Toyland (1961) en The Misadventures of Merlin Jones (1964).

In 1963 werd ze gevraagd door American International Pictures voor de film Beach Party naast tieneridool Frankie Avalon. Disney moest toestemming geven, hetgeen hij tot ieders verbazing deed. Wel eiste hij dat ze een badpak zou dragen en geen bikini. Het succes werd o.a. gevolgd door Muscle Beach Party (1964), Bikini Beach (1964), Pajama Party (1964) en Beach Blanket Bingo (1965). Vanaf eind jaren '60 gaat Annette het rustiger aan doen om meer aandacht te kunnen besteden aan haar gezin. Behalve enkele gastoptreden in tv-series in de jaren '70 en '80, maakt ze in 1987 nog één film Back to the Beach.

Al sinds 1959 heeft Annette een parallelle carrière als zangeres. Bekendheden als Paul Anka en de Brothers Sherman schreven songs voor haar.

In 1992 liet ze weten dat ze sinds 1987 tegen de gevolgen van multiple sclerose vocht en richtte ze The Annette Funicello Research Fund for Neurological Diseases op om onderzoek en ondersteuning te bevorderen. Annette is 70 jaar geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten