Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

dinsdag 16 april 2013

POCAHONTAS 26: VIDEO

In 1996 wordt in Nederland de eerste video uitgebracht met de film Pocahontas van Walt Disney uit 1995. Dat gebeurt dan in de serie Disney Classics. Erg prematuur, een jaar na de bioskooprelease.
Dat nam toch wel veel ruimte in, zo'n videoband. Uiteindelijk heb ik alleen de inlays ervan bewaard. Dus zo:
Van deze film bestaan nog twee andere uitgaves. Waarom bij elke heruitgave ook de omslag moet veranderen is mij een raadsel.

Eigenlijk hoort hij niet vandaag, maar vooruit, de video-inlay van Pocahontas 2 uit 1998. Eerst de originele Amerikaanse versie, dan de Nederlandse uitgave ervan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten