Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zondag 21 april 2013

ORANJE INHULDIGING 7: SCHRIJFBLOKKEN

Op 30 april 2013 wordt Willem-Alexander koning van Nederland. Tot die datum met enige regelmaat historische stukken van eerdere oranje inhuldigingen (Wilhelmina 1898, Juliana 1948 en Beatrix 1980).


Het is eigenlijk een rare tegenstrijdigheid. Je hoort vaak dat het Koningshuis moet verdwijnen omdat het te veel geld kost, maar ze staan nog altijd wel pontificaal op onze munt. Voor de inhuldiging van Beatrix in 1980 verschenen speciale munten. Deze munten blijken aantekenblokken te zijn.


Doorsnede 12 cm, uitgever onbekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten