Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

donderdag 4 april 2013

GERRY ANDERSON 14/24: JOURNEY TO THE FAR SIDE OF THE SUN (1969)

Op Tweede Kerstdag 2012 overleed televisieproducent Gerry Anderson op 83 jarige leeftijd. Ondanks zijn grote oeuvre was/is hij in Nederland eigenlijk alleen bekend als maker van de legendarische poppenserie The Thunderbirds. Reden voor HET Verzameloord om daar verandering in te brengen. Wekelijks (elke donderdag om 17.00u) aandacht voor de omvangrijke loopbaan van deze Engelse televisiemaker.

Vandaag deel 14: Journey to the far side of the sun ook bekend als Doppelgänger (1969)
Journey to the far side of the sun is de tweede bioskoopfilm die uit de koker van Gerry Anderson komt. De eerste was Crossroads to Crime uit 1960.
Deze tweede film, geschreven door Gerry en Sylvia Anderson, gaat over de premisse dat er een nieuwe planeet is ontdekt, precies aan de andere kant van de zon, met dezelfde draaisnelheid als de Aarde. Er gaat een bemande vlucht naar toe, maar die lijken eerder terug te komen dan gepland. Dan begint het probleem zich te ontwikkelen en blijkt het zo te zijn dat - naar alle waarschijnlijkheid - alles op die andere planeet gelijk is aan de Aarde, maar in spiegelbeeld. De astronauten zijn dus niet vroeger teruggekeerd, het zijn de astronauten van de 'nieuwe' planeet, de 'Doppelgänger', die op hetzelfde moment zijn vertrokken.

De film telt op zijn minst 8 verschillende posters.
De belangrijkste rollen worden vertolkt door Roy Thinnes (1938), Ian Hendry (1931-1984), Patrick Wymark (1920-1970) en Lynn Loring (1944). Verder nog o.a. George Sewell en Ed Bishop, die allebei een jaar later in de nieuwe TV-serie van Anderson (UFO) terug zullen keren.
De film heeft een kleine rol voor veteraan Herbert Lom (1917-2012)
De special effects zijn als vanouds verzorgd en 'supervised' door Derek Meddings (1931-1995) en verder werken vrijwel alle andere vaste medewerkers weer mee: Bob Bell, John Read, Reg Hill en Barry Gray. De film is geregisseerd door Robert Parrish (1916-1995).
De muziek voor de film is geschreven en uitgevoerd door Gerry Andersons huiskomponist Barry Gray. Daar is in die tijd geen plaat van uitgebracht. Dat is pas voor het eerst gebeurd (op CD) in 2003.
OPENING CREDITS

SLEEPING ASTRONAUTS


In die tijd is de film met gemengde gevoelens ontvangen, tegenwoordig heeft hij een cult-status. De film is voor het eerst in 1998 op DVD verschenen. Sindsdien bestaan er 3 versies, zowel voor regio 1 als regio 2.


Volgende week donderdag om 17.00 deel 15 in de reeks van Gerry Anderson produkties, de TV-serie UFO (1970)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten