Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

donderdag 25 april 2013

GERRY ANDERSON 17/24: THE DAY AFTER TOMORROW (1975)

Op Tweede Kerstdag 2012 overleed televisieproducent Gerry Anderson op 83 jarige leeftijd. Ondanks zijn grote oeuvre was/is hij in Nederland eigenlijk alleen bekend als maker van de legendarische poppenserie The Thunderbirds. Reden voor HET Verzameloord om daar verandering in te brengen. Wekelijks (elke donderdag om 17.00u) aandacht voor de omvangrijke loopbaan van deze Engelse televisiemaker.

Vandaag deel 17: The day after Tomorrow (1975)
Toen in 1975 de opnamen voor seizoen 1 van Space 1999 bijna waren voltooid, had Anderson nog geen 'go' voor een tweede serie. Toen hem gevraagd werd of hij wilde gaan werken aan een nieuwe serie, heeft hij dan ook direkt positief gereageerd. Dat werd The Day after Tomorrow.
De insteek was een serie van 7 afleveringen die zou gaan over de relativiteits-theorie van Einstein. In een verhaalvorm voor kinderen uitleggen hoe die in elkaar steekt. Het is niet verder gekomen dan de eerste episode, Into Infinity.
De cast van de pilot-aflevering bestaat uit 3 volwassenen, twee kinderen en een hond. De kinderen (Katherine Levy en Martin Lev) zijn nieuwkomers, de ouderen hadden allemaal al een rol vervuld in Space: 1999. Brian Blessed, Joanna Dunham en Nick Tate. De voice-over wordt gedaan door Ed Bishop, die eerder voor Anderson de stem had verzorgd van Captain Blue in de serie Captain Scarlet en de hoofdrol had in de serie UFO als Ed Straker.
De muziek in de reeks is gemaakt door nieuwkomer Derek Wadsworth (1939-2008), daartoe aangewezen door de producenten. Die zagen 'oldtimer' Barry Gray niet zitten. Derek heeft het beginthema gemaakt en wat incidentele stukjes.
DAY AFTER TOMORROW - THEMA


Regisseur van deze aflevering is Charles Crichton en naast Gerry Anderson als producer treffen we opnieuw enkele 'bekenden' aan: David Lane (montage) en Reg Hill (art direction).

De film (door het ontbreken van de andere delen uit de reeks is deze eerste aflevering uitgezonden als TV-special) is door Fanderson eerst op video uitgebracht . . .
. . . daarna op DVD, maar steeds alleen verkrijgbaar via deze overkoepelende Gerry Anderson fanclub.
Wie de 47-minuten durende TV-film on-line wil bekijken kan HIER terecht.

Volgende week donderdag om 17.00u in de reeks van Gerry Anderson produkties de serie Space: 1999 (1975-1976)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten