Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 12 april 2013

BOEKOMSLAG: MOLEKULEN, ATOMEN EN ATOOMKERNEN (1943)

Opvallend boekje, uitgegeven in de reeks 'Encyclopaedie in monografieën'. Ditmaal niet vanwege de omslag maar het onderwerp: Molekulen, atomen en atoomkernen, uitgegeven in 1943! Het betreft zowaar de zesde, opnieuw bewerkte druk door Dr. Buchner, 'Lector ter Amsterdamsche universiteit' en Dr. Rutgers 'hoogleraar ter Gentsche universiteit'. Het is een serieus en leerzaam werkje.

Op de sobere omslag een fraai vormgegeven logo van de uitgever de NV Wereldbibliotheek te Amsterdam in de vorm van een vogel. Eerder op HET Verzameloord plaatste ik al een boek van de Wereldbibliotheek met andere logo's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten