Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 19 april 2013

FRANKENSTEIN 108: FINSTERE FLURE

Vandaag een uit Duitsland afkomstig spel (in 2003 uitgebracht door 2-F Spiele) met de naam Finstere Flure (vrij vertaald: Duistere Gangen).
De hoofdrollen zijn weggelegd voor v.l.n.r. Fürst Fieso (een vampier), Fremde en Furunkulus. Deze laatste is duidelijk geïnspireerd op de figuur van Frankenstein en zelfs wellicht op het make-up ontwerp dat Jack Pierce in 1931 heeft bedacht voor Boris Karloff.
Voor een volledige spelbespreking verwijs ik naar HIER. Mij gaat het in eerste instantie om de rol van Furunkulus
Behalve kaarten van grafstenen en bloedvlekken, bevat de doos (27x37cm) een hoop ledematen, waarmee ieder zijn eigen monster (drie verschillende) in elkaar kan zetten. Als je het goed doet, ontstaan de 3 bovengenoemde karakters, maar dat is dus niet noodzakelijk. Dit zijn de onderdelen van Frankenstein.

En als je die dan op de juiste manier in elkaar klikt krijg je een van de hoofdrolspelers.
Daarmee moet je dan over het spelbord (52x35cm) lopen en het spel spelen.
.Voor deze Funkulus zijn nog twee andere afbeeldingen gemaakt. Een als onderdeel van de doos...
...de andere als een spelonderdeel.
De tekeningen zijn gemaakt door Maura Kalusky (voluit: Lars-Arne "Maura" Kalusky) die meer spellen van uitgeverij 2-F Spiele heeft geïllustreerd. Die uitgeversnaam is overigens afkomstig van de uitgeversnaam en schrijver Friedemann Friese.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten