Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

dinsdag 2 maart 2010

ASTERIX 1: LUCIFERS

Ik vind het altijd een vreemde gewaarwording als dingen voor kinderen gekombineerd worden met rookwaar. Zo ook dit luciferdoosje van Asterix met Obelix erop.

Dit doosje is genummerd als 18. De serie loopt echter tot 20. Hieronder volgen de tekeningen van de overige 19 doosjes, uitgegeven in 1970.



























Wat natuurlijk meteen opvalt aan deze serie luciferdoostekeningetjes is de uiterst minimale rol van Asterix. Hij staat welgeteld op slechts drie plaatjes, waarvan hij eigenlijk alleen op 17 een aktie van betekenis heeft.
Gezien plaatje 4 zou je kunnen denken dat de serie is uitgegeven door Molen Lucifers uit Eindhoven, maar dat lijkt me niet serieus te nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten