Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 26 maart 2010

ASTERIX 5: SLEUTELHANGERS

Bij mijn weten heeft Ajax (het schoonmaakmiddel, niet de voetbalclub uit Amsterdam!) in 1969 twee sleutelhangers uitgegeven van Asterix en zijn sterke vriend Obelix. Waarom de rest van het dorp of bijfiguren als Caesar nooit het reklamelicht hebben gezien is mij niet bekend.
De hanger van Asterix zie je nog wel eens, maar naar die van Obelix heb ik erg lang gezocht en zelfs dan is hij (helaas) niet helemaal kompleet - hij mist een paardestaart en een deel van zijn riem - maar dat mag de pret niet drukken. Misschien kom ik hem nog wel een keer mint tegen.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten