Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

dinsdag 2 maart 2010

SINGLEHOES 4: RIK RINGERS

Een vreemd geval deze week. Het betreft de eerste single van de Nederlandse rockgroep Tröckener Kecks. Meer over deze band vind je hier. Ze zingen over Rik Ringers, de bekende stripdetective van tekenaar Tibet. Informatie over de strip vind je hier. De single dateert uit 1981 en is slechts in een oplage van 500 stuks in eigen beheer uitge-bracht. Het is een behoorlijk punknummer en heeft als zodanig weinig te maken met de originele strip. De hoes is nagetekend van Tibet.

In 1996 wordt door de Leidse Stripshop de single opnieuw uitgegeven, dit keer wel met de originele tekening van Tibet. Een gelegenheids-formatie covert het lied van de Tröckener Kecks (live). De uitvoering is van punk naar new wave verschoven: Stevig, maar niet rauw. Het plaatje is uitgebracht in rood vinyl. Op de B-kant staat het nummer van De Rode Ridder dat al eerder werd besproken, namelijk hier.

Het label van de oorspronkelijke single (uit 1981) is opvallend vormgegeven, waaruit je min of meer kunt afleiden dat het lied als persiflage op Dhr.Ringers is bedoeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten