Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 24 maart 2010

LOURDES IN NEDERLAND 1: KATWIJK A/D MAAS

Weer tijd voor een Lourdes bericht. Dit keer niet zo ver van huis. Bovenstaande is een souvenier uit Katwijk aan de Maas (gemeente Cuijk, bij Nijmegen). Sinds het ontstaan van het bedevaartsoort in Lourdes in zuid Frankrijk zijn ook in Nederland op diverse plaatsen Lourdesgrotten opgericht, vaak door priesters die de originele grot hadden bezocht. Ik mag ze graag gaan bekijken. Zo ook de Lourdesgrot in Katwijk. De grot dateert al uit het eind van de 19e eeuw. Voor meer details raadplege deze stek. Tegenover de kerk bevindt zich een café waar de kleine grotjes worden verkocht. Het is gemaakt van gips en gemodelleerd naar de grot uit Frankrijk. Een fijne herinnering.









De grot bevindt zich in een lommerijke omgeving met een processiepark. Heel bijzonder is de aanwezigheid van een stukje échte grot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten