Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

zaterdag 27 maart 2010

FLIPJE 1

Dit jaar viert het fruitmannetje Flipje zijn 75ste verjaardag. Met name in de maand oktober gaat dat groots gevierd worden in Tiel. Reden genoeg voor HET Verzameloord om daar nu al aandacht aan te besteden.







Ik heb de serie niet kompleet, maar wat ik heb ga ik vanaf vandaag publiceren. Hierboven begint dat met nummer 1. Het geheel bestaat uit 46 boekjes (16x17 cm), uitgebracht tussen 1955 en 1966 door uitgeverij De Betuwe.

In feite zijn deze boekjes heruit-gaven van de zogenaamde filmstroken. Daarvan zijn 47 series verschenen elk bestaande uit 8 stroken. De eerste zag het licht in 1935 (75 jaar geleden dus!) de laatste is uitgekomen in 1953. Het 'boekje' hiernaast (8x8 cm) kon je openvouwen, zodat er een soort filmstrip ontstond. Hier als voorbeeld 'film' 3 van serie 43, uit 1952.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten