Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

donderdag 25 maart 2010

ROBERT CULP (1930-2010)

Gisteren - 24 maart 2010 - is voor zijn woning in Los Angeles de Amerikaanse akteur Robert Culp overleden. De 79-jarige akteur had net zijn nieuwste film (The Assignment) afgerond. Hij heeft in zijn loopbaan overigens voornamelijk TV werk gedaan, waaronder de komische aktie-serie I Spy (1965-1968), in Nederland bekend onder de naam Dubbelspion. Onderstaand boek is een strip uitgegeven door de Rotogravure Pers in 1969. Er staan ook enkele foto's in van de akteurs.




















































In deze serie speelde hij de rol van Kelly Robinson, naast Bill Cosby. Ze waren spionnen met als dekmantel tennisser en zijn trainer. De uitgave linksonder is eveneens een stripboek uitgegeven door de Rotogravure Pers in 1969. Hier geen foto-illustraties. Wel in het boek ernaast - van uitgeverij Helmond. Een leesboek uit 1968, dat iets groter is dan een pocket.











Ik ben nog wat verder in de boekenkast gedoken en vond er ook nog enkele pockets die uitgegeven zijn naar aanleiding van de serie. Ze zijn alle vier uitge-bracht door de Zuidnederlandse uitgeverij in de Romanreeks en genummerd van 43 tot 46. De eerste drie zijn uit 1968, de laatste is uitge-geven in 1969.


De - zeker ook in Nederland - zeer populaire serie heeft 82 afleveringen gelopen, maar dit was zeker niet het eerste wat hij heeft gedaan. Robert Culp is al in 1953 begonnen. Zie voor een kompleet overzicht van al zijn TV en filmwerk zijn pagina op het imdb.




Mocht er de komende dagen nog materiaal opduiken van Dubbelspion, dan zal ik dat alsnog weergeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten