Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 24 mei 2013

BOEKOMSLAG: LEERBOEK MENS- EN DIERKUNDE (1934)

Een fraaie omslag in de stijl van de Nieuwe Zakelijkheid voor dit Leerboek van de mens- en dierkunde 'voor het voorbereidend hoger- en middelbaar onderwijs en kweekscholen', geschreven door E.J.V.M. Hoogeveen (leraar aan het Canisius-College te Nijmegen) en Dr. L. Peeters (professor aan het Collegium Berchmanianum te Nijmegen). Het betreft de zevende herziene druk uit 1934. De derde druk dateert uit 1925. Of die dezelfde omslag is onbekend. Uitgever is L.C.G.Malmberg uit 's Hertogenbosch. Hun vignet met spreuk "LABOR CUM GAUDIO METALLUM' had ik al eerder op HET Verzameloord gepubliceerd. Klik hier.Ontwerper van de omslag is mij onbekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten