Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

maandag 6 mei 2013

DE 100 WERELDWONDEREN

Zo zie je ze nooit en zo loop je er verschillende tegen het lijf, ik bedoel jeugdherinneringen.
Het betreft dit keer een boekje (27x20,5cm) met 100 wereldwonderen, uitgegeven door de Boerenleenbank. Er wordt geen jaartal vermeld, maar ik denk begin jaren 70.

De 100 wereldwonderen zijn in drie katagorieën verdeeld over 26 pagina's:
- Natuurwonderen (13x), waaronder Mount Everest, Niagara watervallen en Petra (in Jordanië). Maar ook Mont Saint Michel in Frankrijk en de Corcovado in Rio. Die lijken mij toch geen van beide geschapen door Moeder Natuur.
- Triomf van de scheppende kunst (69x), waaronder de Eiffeltoren, het Atomium, de Chinese Muur, Piramiden en de Tempel van Angkor Vat (in Cambodia) en
- Kunstschatten van de hele wereld (18x), waaronder Mona Lisa en de Engelse kroonjuwelen.
Alle voorwerpen en gebouwen zijn getekend/geschilderd weergegeven. Er staan geen foto's in. Elk plaatje heeft een zeer korte beschrijving en omdat de wonderen niet in een speciale volgorde staan, is er aan het einde een alfabetische lijst toegevoegd.

2 opmerkingen: