Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

woensdag 8 mei 2013

RAY HARRYHAUSEN (1920-2013)

Gisteren is in zijn woonplaats London de legendarische Ray Harryhausen (1920-2012) overleden.

Ray Harryhausens naam is niet weg te denken uit de filmwereld. Hij verwierf eeuwige beroemdheid met zijn monsters van klei die tot leven kwamen. Films als The 7th Voyage if Sinbad (1958), Jason and the Argonauts (1963), The Golden Voyage of Sinbad (1973) en Clash of the Titans (1981) zijn stuk voor stuk klassiekers geworden.
Ook zeer gedenkwaardig is zijn eerste grote werk Mighty Joe Young (1949) over een vriendelijk reuzenaap in de stijl van King Kong, een film die altijd zijn grote voorbeeld is geweest.
Wie herinnert zich niet het gevecht dat Jason voert met een leger skeletten? Onnavolgbaar geanimeerd. Beeldje voor beeldje samengesteld.

Nog niet zo lang geleden verscheen de dokumentaire Ray Harryhausen: Special Effects Titan (2011) waarin bekende filmmakers als Steven Spielberg, James Cameron, Peter Jackson, George Lucas en John Landis vol bewondering terugblikken op het werk van de meester die hen inspireerde. Harryhausen was het levende symbool dat je special effects niet de computer maakte, maar gewoon met behulp van stop-motionanimatie, een hoop klei, veel fantasie en heel veel geduld.

De onderstaande video werpt een goede blik op zijn lange loopbaan. Ingeleid door Elvira.


Ray Harryhausen is 92 jaar geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten