Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

woensdag 8 mei 2013

DE PEETMOEDER (1976)

Elke woensdag op HET Verzameloord een vinylsingel van een Nederlandse bioscoopfilm, op alfabetische volgorde.

De Peetmoeder (1976)
regie: Tom Manders
met: Vera Bom, Paula Cambach, Bert Dijkstra, Teddy Schaank, Dick Swidde e.a.
componist: Kees Manders

singel: Ik ben Blonde Greet
A. uitgevoerd door Blonde Greet
geschreven door Kees Manders

B. uitgevoerd door Filmorkest
geschreven door Kees Manders

verschenen op Havoc, HG 2184
Blonde Greet - Ik ben Blonde Greet

Filmorkest - Love is harmony


Volgende week woensdag: Plantage Tamarinde (1964)

6 opmerkingen:

 1. Zo vreselijk slecht dat het weer leuk wordt......Was 12 jaar oud toen deze film werd gemaakt en als ik me correct herinner kreeg Manders de film van de grond op basis van het feit dat de grote Tom Manders (Dorus) familie was. De bladen schreven maanden lang over de vorderingen van de film. De verwachtingen waren nogal hoog maar toen de film uitkwam bleek het een vreselijk wanprodukt te zijn. De single van Blonde Greet maakt wel weer nieuwsgierig naar de film. Soms is het gewoon leuk om een superslechte film te bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kees en Tom Manders waren broers . Kees uit 1913 , en Tom uit 1921.

   Verwijderen
  2. En Tom Manders Jr. de regisseur van de film was de zoon van Tom Manders. Later zou hij zich revancheren met een uitstekende documentaire over zijn vader.

   Verwijderen
 2. Waar kan ik de film vinden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nergens. Er bestaat nog één volledige print. Niemand heeft er belang bij om de film uit te brengen. Op zich wel jammer want als het echt zo slecht is maakt het mij extra nieuwsgierig....

   Verwijderen
 3. Toch zou ik heel graag deze film eens willen zien , er spelen nl goeie vrienden van mij in mee , heb ook al geprobeerd bij Beeld en Geluid maar zonder resultaat , wie o wie kan mij aan deze film helpen zou er heel blij mee zijn ,

  BeantwoordenVerwijderen