Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

maandag 27 mei 2013

TRAMMELANT IN OMROEPLAND

“Omroepland. Amusant. Rumoerig. Tegenstrijdig. ijdel.
Hilversum biedt altijd wel stof tot schrijven. Presentatoren, acteurs en actrices, zangers en zangeressen, regisseurs, schrijvers, journalisten of bestuurders steken hun mening niet onder stoelen of banken. Ze praten. Over zichzelf. Over elkaar. Over de kijkcijfers. Over de kijkers. Niet zelden vliegen ze elkaar in de haren. Want trammelant hoort bij omroepland, zoals Pelleboer bij het weerpraatje.
Mies, Willem, Sonja, Aad, Ivo, Ron, Ted, Fred, Wibo, Jaap. Noem al die beeldbuisvedetten maar op. Ze zijn in de loop der jaren vertrouwde huisgenoten geworden.
Joop Bromet zocht op wat die honderden mensen, die met elkaar die grote omroepfamilie vormen, in de loop der jaren te melden hadden. Uit de duizenden interviews, die hij daarvoor door moest nemen, stelde hij deze selectie samen.
U zult er niet zelden om schaterlachen, het hoofd schudden of over napraten. Want omroepmensen laten graag van zich horen. Een bundel om te lezen en te herlezen. Om uit te citeren. Over televisie of radio heeft iedereen wel een mening. Daarom is er ook zo ontzettend veel trammelant in omroepland.”

Dat staat te lezen op de achterkant van dit kleine boekje (11x20cm). Misschien heeft Bromet er veel werk aan gehad, dat geloof ik meteen, maar kennelijk zijn er geen opmerkelijke uitspraken. Ik kon er in het hele boekje niet één vinden die de moeite van het citeren waard was. Jammer. Blijft enkel de leuke omslagtekening van Wouter Lap  Maar of dat voldoende is om het te bewaren... Uitgave van Elsevier uit 1983.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten