Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

donderdag 30 mei 2013

GERRY ANDERSON 22/24: SPACE PRECINCT (1994)

Op Tweede Kerstdag 2012 overleed televisieproducent Gerry Anderson op 83 jarige leeftijd. Ondanks zijn grote oeuvre was/is hij in Nederland eigenlijk alleen bekend als maker van de legendarische poppenserie The Thunderbirds. Reden voor HET Verzameloord om daar verandering in te brengen. Wekelijks (elke donderdag om 17.00u) aandacht voor de omvangrijke loopbaan van deze Engelse televisiemaker.

Vandaag deel 22: Space Precinct (1994)
De serie is een mix van science fiction en politie, die veel elementen uit Anderson's vorige series, zoals Space: 1999, UFO en Thunderbirds, samenbrengt, maar met een extra vleugje Law & Order en Dragnet. Gerry Anderson was uitvoerend producent samen met Tom Gutteridge. Een van de regisseurs was John Glen die eerder diverse James Bond films voor zijn rekening had genomen.
De serie speelt zich af in het jaar 2040 en heeft in de hoofdrol de Amerikaanse acteur Ted Shackelford als voormalig NYPD detective Patrick Brogan, nu een luitenant bij de Demeter City Police op de planeet Altor in het Epsilon Eridani systeem. Brogan en zijn partner Jack Haldane (gespeeld door Rob Youngblood) moeten zich aanpassen aan het leven in een ander zonnestelsel en ze onderzoeken misdaden gepleegd door zowel aliens als mensen. Hun co-star in de reeks is de Deense actrice Simone Bendix als Officer Jane Castle, Haldane's 'love interest' (Brogan is getrouwd met een vrouw (gespeeld door Nancy Paul) en heeft een dochter en een zoon). Alle andere belangrijke personages worden gespeeld door acteurs met complexe make-up, die ook elementen van poppenspel in zich hebben. Zo worden verschillende buitenaardse rassen verbeeld.
 De 24-delige serie was al door Anderson bedacht en opgenomen in 1986 als Space Police, maar de wereld was er toen nog niet echt klaar voor. Vorige week is daar aandacht aan besteed op HET Verzameloord. Klik HIER om dat te bekijken.
De serie was de hoogstgebudgetteerde in de loopbaan van Gerry Anderson en daarom was het belangrijk dat hij in Amerika een sukses zou zijn. Omdat ze hem daar op verkeerde tijden hebben uitgezonden en dus bij het verkeerde publiek terecht kwam, is het nooit aangeslagen. Dus ondanks goede recensies in Europa is een tweede seizoen nooit gerealiseerd.
Gerry Anderson temidden van de hoofdrolspelers uit Space Precinct

Ondertussen is het komplete seizoen verkrijgbaar op DVD.
De muziek in serie is van Crispin Merrell. Hier als voorbeeld de beginleader. Er is tot nu toe geen CD van verschenen.

Volgende week donderdag om 17.00u: Lavender Castle (1999-2000)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten