Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 10 mei 2013

BOEKOMSLAG: LEES NU MAAR (1950)

Sfeervolle omslag voor de educatieve reeks Lees nu maar  'Globaal-analytische leesmethode voor het eerste leerjaar van R.K. Scholen' door Zuster M. Veronice. Het betreft de 11e druk van het Zevende deeltje 'In het hooiland'. De illustraties (en vermoedelijk ook de omslag) zijn van Corrie van den Baan (1915-1997). Dat het hier een leerboekje betreft voor Rooms Katholieke basisscholen wil ik illustreren aan de hand van twee onderstaande pagina's.


Het boekje is een uitgave van Dijkstra;s Uitgeverij Zeist. De eerste druk dateert uit 1950. Vermoedelijk hadden alle deeltjes uit de reeks dezelfde voorkant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten