Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

donderdag 23 mei 2013

GERRY ANDERSON 21/24: SPACE POLICE (1986)

Op Tweede Kerstdag 2012 overleed televisieproducent Gerry Anderson op 83 jarige leeftijd. Ondanks zijn grote oeuvre was/is hij in Nederland eigenlijk alleen bekend als maker van de legendarische poppenserie The Thunderbirds. Reden voor HET Verzameloord om daar verandering in te brengen. Wekelijks (elke donderdag om 17.00u) aandacht voor de omvangrijke loopbaan van deze Engelse televisiemaker.

Vandaag deel 21: Space Police Star Laws (1986)

Anderson Burr 1986
1 aflevering van 52 minuten (nooit uitgezonden)
alternatieve versie uit 1989: 1 aflevering van 25 minuten
producers: Gerry Anderson & Christopher Burr
associate producer: Bob Bell
regie: Tony Bell
muziek: Christopher Burr & Gerry Anderson
met: Shane Rimmer (Lt. Brogan) en Catherine Chevaliers (Penny)

Space Police is vergelijkbaar met Anderson's Secret Service uit 1969, waarin hij ook echte acteurs met poppen combineert .
Het is het verhaal van Lt Brogan (Shane Rimmer), een echte stoere agent uit New York met zijn Magnum pistool, die wordt overgeplaatst naar het 44e District in het heelal. Zijn partner - de enige andere menselijke persoon - is Penny (Catherine Chevalier). Zij kan de volledige buitenhuid van haar lichaam veranderen in een harde siliconenlaag. De andere officieren van het 44e district worden gespeeld door acteurs in kostuums met maskers (wier ogen en gezichtsuitdrukkingen werden bediend via een afstandsbediening).en een aantal marionetten. Bats is een vrouwelijke 'cat-alien' met ongelofelijke zintuiglijke vermogens. Met haar ogen is ze in staat om elke vorm van energie te zien
De belangrijkste "bad guy" is Mr Big ook bekend als V. Lann. Hij wordt ondersteund door E. Vile en de metalen waakhond Megabite .   


Lt Brogan waarschuwt de President van de Planeet voor de mogelijke gevaren van de "bad guy" V. Lann en zijn handlangers. De president laat zich niet afschrikken en beslist evengoed met de monorail te reizen naar Ultraville. Echter, Bron, de rechterhand van de president, heeft de geheime code van de Monorail doorgegeven aan V. Lann, omdat die zijn familie bedreigt. De president wordt gevangen genomen!
V. Lann stelt een ultimatum: Ofwel Lann's handlangers worden vrijgelaten uit de gevangenis of de president zal sterven.
Bats, een Space Police officier, is op de trein. Zij deactiveert de bom. V. Lann maakt zijn tweede beweging - hij vernietigt de brug waarheen de Monorail rijdt!
Zijn Brogan en Penny in staat de trein op het laatste moment te stoppen?


De regisseur is Tony Bell , de zoon van producent en oudgediende Bob Bell.Alan Killick die ook al eerder werkte met Anderson, deed de montage. De speciale effecten zijn verzorgd door Steven Begg (Terrahawks en Alien). Ik heb de aflevering nooit gezien. Hij is wel op DVD verschenen, maar in een zeer gelimiteerde uitgave van Fanderson. Foto's zijn praktisch onvindbaar. De kleurenfoto van Shane Rimmer heb ik uit zijn autobiografie. Ook de originele begintitels zijn nergens te vinden. Het filmpje hieronder geeft een beeld van de sfeer. De muziek lijkt me modern.Zeven jaar zocht Gerry Anderson tevergeefs naar iemand om zijn nieuwe serie te kopen. Toen hij het bijna had opgegeven, vond hij een bedrijf: Mentorn Films .Het formaat werd opnieuw bewerkt en Space Precinct werd gerealiseerd.


Volgende week: Space Precinct (1994-1995)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten