Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

donderdag 16 mei 2013

GERRY ANDERSON 20/24: DICK SPANNER (1986)

Op Tweede Kerstdag 2012 overleed televisieproducent Gerry Anderson op 83 jarige leeftijd. Ondanks zijn grote oeuvre was/is hij in Nederland eigenlijk alleen bekend als maker van de legendarische poppenserie The Thunderbirds. Reden voor HET Verzameloord om daar verandering in te brengen. Wekelijks (elke donderdag om 17.00u) aandacht voor de omvangrijke loopbaan van deze Engelse televisiemaker.

Vandaag deel 20: Dick Spanner, P.I. (1986)

Dick Spanner, PI uit 1986 is weliswaar opnieuw een poppenserie, maar ditmaal niet met poppen zoals voorheen. Deze keer maakt Gerry Anderson gebruik van klei-animatie. Stop-motion. De serie was een parodie op detectives van Raymond Chandler en soortgelijken. De hoofdpersoon en naamgever van de reeks is Dick Spanner, met stem van Shane Rimmer, die al met Anderson samenwerkte tijdens Thunderbirds (Scott Tracy).
Dick Spanner is prive-detective die aan 'gevallen' werkt in een futuristisch stedelijke omgeving. De show maakte veelvuldig gebruik van woordspelingen en visuele gags.
De serie bestond uit 22 afleveringen van elk zes minuten, die samen twee verhaallijnen vormden van gelijke lengte: "The Case Of The Human Cannonball" en "The Case Of The Maltese Parrott".

The Case Of The Human Cannonball - Episode 1


Hoewel geproduceerd door bedenker Gerry Anderson en co-producent Christopher Burr (die eerder met Anderson had gewerkt aan Terrahawks), werd de serie gemaakt en geschreven door Terry Adlam, die ook eerder aan Terrahawks had meegewerkt, aan de effekten.
Aan het einde van de jaren 80 zijn door Channel 5, twee videobanden uitgebracht met op elk 11 aan elkaar 'geplakte' afleveringen, zodat de beide verhaallijnen als komplete films te zien waren.
In 2007 komt een DVD uit met de 22 losse afleveringen, maar met nieuwe eindtitels en nieuwe muziek.
De muziek in de originele serie was geschreven door co-producent Christopher Burr.

Dit beginthema wordt tot in den treuren herhaald, met kommentaar van Dick Spanner (stem van Shane Rimmer dus).
De serie was de basis voor reeks Tennent Pilsner reklames met het Lou Tennent karakter (ingesproken door Vivian Stanshall (1943-1995)), onder regie van Gerry AndersonVolgende week donderdag om 17.00u: Space Police (1986).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten