Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 3 mei 2013

FRANKENSTEIN 109: GRAPPIGE MONSTERS

Ik weet niet goed wat de reden is, om monsters als Dracula, Frankenstein, zombies en weervolven toegankelijk te maken voor kinderen door ze karikaturaal neer te zetten, de monsters. Dat levert dan een boek op als Plezier met Grappige Monsters uit 2006.
Het boekwerk meet 20,5x28cm, maar vanwege een bakje met magnetische onderdelen (bovenaan), meten de pagina's in het boek slechts 20,5x21,5cm, met op elke bladzijde 1 monster (in totaal 10). Pagina drie is gereserveerd voor het monster van Frankenstein.
De idee is, om de losse onderdelen (neuzen, ogen en monden) in de lege gezichten te plaatsen en zo je eigen monsters te maken. Hoe grappig wil je het hebben?! Vanwege het magnetisme blijven de onderdelen plakken.
Het is oorspronkelijk een uitgave van Top That! Publishing met de titel Magnetic Fun, Funny Monsters. Voor de Nederlandse markt is het boek vertaald (!) door Stijn Laagland. Wat die vertaling meer is dan de titel en de Engelse monsternamen omzetten, zou ik niet weten, maar goed. Het is een uitgave van R&B BV in Lisse en gedrukt in China..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten