Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zondag 20 november 2016

DANIEL IN THE LIONS' DEN

Je kunt natuurlijk overal een puzzel van maken en voor elk onderwerp is wel een liefhebber, neem ik aan. Deze puzzel verscheen in de serie 'Bible Stories of the Old Testament' en beeldt het verhaal uit van Daniel in de leeuwenkuil. Vanwege zijn rotsvaste geloof lieten de leeuwen hem met rust en moest na zijn vrijlating iedereen gaan geloven in zijn god. Ach, het is van alle tijden.

Het betreft een puzzel van het Amerikaanse bedrijf Whitman, maar vermoedelijk een Europese uitgave, want in de zeer uitgebreide catalogus van Whitman op puzzlehistory.com kan ik hem niet vinden. Ook de serie komt daarin niet voor.


De doos meet 25x21cm. De puzzel in gelegde staat 55x39cm. Het catalogusnummer is Whitman 7416. Jaar onbekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten