Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

woensdag 9 november 2016

VERJAARDAG: HEDY LAMARR

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag:
HEDY LAMARR
(Oostenrijks/Amerikaanse actrice en uitvindster, 1914-2000)
Hedy heeft slechts 35 films gemaakt, toen ze met filmen stopte in 1958. Daarnaast heeft ze zich beziggehouden met uitvinden. Zo heeft een vondst van haar uit 1942 aan de wieg gestaan van onze moderne draadloze kommunikatie systemen zoals GPS.

verder vandaag
Karel van Gelre (Nederlands staatsman, 1467-1538), Lou Ferigno (Amerikaanse akteur, 1951, bekend van kleerkastfilms als Hercules en de Hulk) en Bridget Maasland (Nederlandse presentatrice, 1974)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten