Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

dinsdag 8 november 2016

VERJAARDAG: BRAM STOKER en PLEUNI TOUW

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag:
BRAM STOKER
(Ierse schrijver, 1847-1912)
Zijn naam is bijna onlosmakelijk verbonden met het boek dat hij in 1897 schreef: Dracula. Een boek dat dat vaak is verfilmd in vele variaties en met verschillende akteurs als de hongerige vampier. Onder hen Christopher Lee, die vanaf 1958 de rol van de bijter maar liefst 10 keer heeft vertolkt, voornamelijk voor de Hammer Studio's.

PLEUNI TOUW
(Nederlandse actrice, 1938)
Wie kan zich haar niet herinneren uit de TV-serie De Stille Kracht (1974)?

verder vandaag
Hermann Rorschach (Zwitsers psychiater, 1884-1922, uitvinder van de Rorschachtest) en Alain Delon (Frans akteur, 1935)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten