Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 11 november 2016

HAIR: NEDERLANDSE VERSIE


Hair was een razend populaire rock musical uit Amerika, geschreven in 1967 door James Rado en Gerome Ragni op muziek van Galt MacDermot. Binnen enkele jaren veroverde de show de hele wereld. Zelfs achter het ijzeren gordijn zijn versies op het toneel gebracht. Zo ook in Nederland.
Vandaag aandacht voor de Nederlandse brochure, die je kreeg (of kocht?) bij de voorstelling. Eerst de brochure uit 1970. Boven de voorkant. Hieronder drie pagina's uit de inhoud (met een paginagrote advertentie van de Fietsotheque Club in de Breitnerstraat !!) en de achterkant.
Wat schetste onlangs mijn verbazing toen ik een andere brochure vond, ook van de Nederlandse versie, ditmaal uit 1971.


Deze doet wat betreft vormgeving weer erg denken aan de LP van de Nederlandse versie, die overigens op één nummer na, volledig Engelstalig is.


Meer informatie over Hair kun je HIER vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten