Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 27 mei 2016

DERWOOD CARBONPAPER

Het kartonnen mapje om 100 vel carbonpapier, gefabriceerd door het Engelse Derwood Carbompaper. In Nederland op de markt gebracht door N.V. D.D. Groen's Handelsmaatschappij in 's Gravenhage, Rotterdam en Dordrecht. Was mogelijk een groot bedrijf, maar er is nu op internet niets van terug te vinden.

De belettering door vermoeden dat het ontwerp dateert uit het interbellum. maar de tekening lijkt me toch meer jaren '50. Erg sfeervol.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten